Raf Kooremans met twee paarden op podium

Raf Kooremans

Foto De Paardenkrant

Raf Kooremans beleefde gisteren een sterke dag op Jumping Mechelen. De Nederlandse eventingruiter uit Turnhout reed in de AVEVE Supercup voor zesjarige paarden de BWP’er Kiana Van Het Herdershof en het Nederlandse fokprodukt BP First Of April CL naar respectievelijk de eerste en derde plaats.

Zeven jonge springpaarden plaatsten zich voor de barrage. Raf Kooremans beet het spits af met BP First Of April CL. In een gedegen, foutloze rit zette hij 36,74 seconden op de klokken wat later goed bleek voor de derde plak. Kooremans kocht de zoon Arezzo VDL vorig jaar op de Holland Horse Sale in Roosendaal.

Vlak voordat Raf Kooremans met zijn tweede paard aantrad voor de barrage, reed Bart Anthonissen Kingstar (v. Tangelo van de Zuuthoeve) snel rond in 34,99 seconden. Kooremans moest volle bak voor de winst en dat lukte. Met de Toulon-merrie Kiana kwam hij foutloos in 33,58 seconden over de meet.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.