Razendsnelle Schwizer wint, Van der Vleuten en Verdi foutloos

De kwalificatie voor de Wereldbekerwedstrijd van aanstaande zondag op Partner Pferd Leipzig is zojuist gewonnen door Pius Schwizer. Met een ongelooflijk snelle rit had de concurrentie geen schijn van kans. Maikel van der Vleuten en VDL Groep Verdi TN N.O.P. (v. Quidam de Revel) bleven na een zeer gecontroleerde rit foutloos.

Achttien combinaties bleven foutloos in deze proef direct op tijd. Veel combinaties deden een gooi naar de overwinning, maar geen enkele kon tippen aan de scherpe tijd van Schwizer en Leonard de la Ferme CH (v. Landjuweel). De Zwitser reed overal binnendoor en had een hoog basistempo te pakken. Bijna vier seconden bedroeg het gat tussen hem en Ludger Beerbaum met de goedgekeurde Chaman (v. Balouet du Rouet), die uiteindelijk tweede werd.

Scott Brash reed zoals van hem verwacht werd, aanvallend en snel. Hij stuurde zijn Hello Annie (v. Contendro I) naar de derde plek.

In vorm

Maikel van der Vleuten reed met ogenschijnlijk veel gemak rond, maar ging duidelijk niet voor de eindoverwinning. Dit is het tweede weekend waarin Verdi weer aan de start verschijnt, na de Spelen in Rio, en de hengst lijkt zijn vorm weer te pakken te hebben. Met een zeventiende plek viel de combinatie net buiten de prijzen.

Twee balken

Harrie Smolders betrad met Don VHP Z (v. Diamant de Semilly) de baan. De hengst pakte goed aan, maar in de driesprong vielen twee balken uit de lepels. Met acht strafpunten kwam het duo, na verder een goede ronde, aan de finish.

Nummer 1 van de wereld ten val

Dat het parcours niet voor alle combinaties eenvoudig was bleek. De nummer 1 van de wereld, Daniel Deusser, hapte in het zand en werd daardoor uitgesloten. De Duitser had een snelle rit voor ogen en reed een scherpe wending naar hindernis elf. Cornet d’Amour (v. Cornet Obolensky) kwam niet goed uit en belandde in de hindernis waardoor Deusser in de zandpiste terecht kwam.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.