Rebecca Hart: ‘El Corona Texel is een mensen-paard en houdt van routine’

El Corona Texel. hier met Dominique Mohimont Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Vorig jaar september kwam El Corona Texel op stal bij para-amazone Rebecca Hart. De door Wim van der Linde gefokte zoon van Wynton werd door Rowan O’Riley, de sponsor van de tweevoudig Paralympische amazone, aangeschaft als opvolger van Schroeter’s Romani. Sinds zijn komst in Amerika heeft Hart alleen nog maar gewonnen met de negenjarige KWPN’er.

Tegenover Chronofhorse.com vertelt Rebecca Hart over hoe El Corona Texel op haar pad kwam en de doelen die de Amerikaanse met hem heeft.

Olympiadepaard met pensioen

Nadat Hart haar Deens gefokte merrie Schroeter’s Romani, waarmee ze in 2014 deelnam aan de Wereldruiterspelen en de Spelen van Rio, met pensioen stuurde, zat de amazone een jaar lang zonder paard. Met de steun van O’Riley, die ook Catherine Haddad Staller ondersteunt, werd de Wynton-nakomeling naar haar stallen gehaald.

Belgisch kampioen

De Wynton-zoon kwam uit de stallen van Dominique Mohimont en Arnd Erben. Zowel Ainhoa Prada (partner van Remi Bastings) als Mohimont brachten El Corona Texel uit. Onder Mohimont won hij het Belgische kampioenschap bij de zesjarigen en ging naar het wereldkampioenschap.

Acht overwinningen op rij

Hij stond nog maar twee dagen te koop toen Rebecca Hart hem probeerde. “Het ging niet perfect, maar hij raakte niet van slag door mijn manier van rijden”, vertelt Hart en de koop werd gesloten. Het werd direct een succes want uit negen internationale starts werd er acht keer gewonnen.

‘Hij doet alles voor banaan’

“Als hij gezadeld is, is hij direct bij de les”, vervolgt Hart, “Tex is dan echt gefocust op zijn werk. En voor een stukje banaan doet hij alles. Hij vindt mensen leuker dan van andere paarden. Alleen bij mannen is Tex wat terughoudend, hij is een echt vrouwenpaard. Tex houdt van zijn dagelijkse routine.”

Rebecca Hart heeft haar pijlers gericht op deelname aan de wereldruiterspelen in Tryon en de Paralympische Spelen in Tokio.

Lees hier het hele interview met Hart.

Bron Chronofhorse.com

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.