Ga naar hoofdinhoud

Rianne Van de Werken pakt Z1-titel

Rianne Van de Werken - Eros, (c) Arnd.nl
Op de KNHS-Indoorkampioenschappen heeft Rianne Van de Werken met Eros (v. Zhivago) het Z1 gewonnen. In een spannende strijd, kon ze Franka Loos en Evaldi (v. Vivaldi) net afhouden. De derde plaats was voor Carola Kulik-Paauwe met Moca's Badoe (v. Discovery).

Amper 0,29% bedroeg het verschil tussen goud en zilver. Een jurylid zette de latere winnares pas op plaats 11, waardoor Franka Loos en Evaldi nog gevaarlijk dichtbij kwamen, maar 68,48% bleek uiteindelijk toch voldoende voor de zege. Carola Kulik-Paauwe sloot met 67,01% aan op de derde stek.

Onverwacht

Het hoeft geen betoog dat Van de Werken bijzonder opgetogen was met haar overwinning: “Ik had het niet verwacht, maar ik ben wel erg tevreden. Eros is op dit moment echt in topvorm. We wonnen eerder al het Brabants kampioenschap, dat was al onverwacht, maar dit is helemaal mooi.”

De amazone ziet de toekomst dan ook rooskleurig in: “Eros is van mij, ik heb hem in 2013 gekocht en zelf opgeleid. De plannen zijn om hem nu verder te laten doorgroeien. Hij springt de wissels al en dat gaat steeds beter. Op naar de Z2 zou ik zeggen.”

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.