Riccardo Sanavio: ‘Iets meer risico pakte goed uit’

Riccardo Sanavio - Foto: Rick Helmink

Riccardo Sanavio is goed op dreef met Glock’s Federleicht (v. Fürst Piccolo): het duo boekte vandaag op de Subtopwedstrijd in Werkendam hun derde zege op rij. De fraaie Grand Prix-score van 71,05% was naast de overwinning in de gecombineerde rubriek Zware Tour goed voor een nieuw persoonlijk record.

Riccardo Sanavio maakte vorige maand zijn wedstrijddebuut met Federleicht en won toen gelijk de Intermédiaire II met dik 70 procent. Vervolgens stapte de combinatie over naar de Grand Prix die ze met ruim 69 procent ook winnend afsloten. “Het was vandaag maar een kleine rubriek”, reageert Sanavio bescheiden na zijn prestatie.

Iets meer risico

“Bij ons debuut in de Grand Prix was het doel om de proef correct door te komen. Vandaag heb ik met name in de piaffe iets meer risico genomen en dat pakte goed uit”, vervolgt de Italiaanse stalruiter van team Glock enthousiast. “Het achterwaarts was een beetje gehaast en in de verzamelde stap sloop wat spanning. Zo zijn er natuurlijk altijd nog dingen te verbeteren maar Federleicht voelde heel fijn aan ik ben super tevreden.”

Internationaal debuut

De combinatie heeft voor hun internationale debuut CDI Roosendaal op de planning staan. “Dit niveau is nieuw voor mij en ik werk er hard aan om te blijven verbeteren. Ik kijk er enorm uit naar Roosendaal en hoop Federleicht in de ring steeds meer net als thuis te kunnen voorstellen.”

Maas gelijk naar 70 procent

Na een succesvolle periode in de Lichte Tour maakte Lynne Maas met haar achtjarige hengst Eastpoint (v. Westpoint) vandaag de overstap naar de Zware Tour. Het duo behaalde in de Intermédiaire II met 70% ruimschoots het startbewijs voor de Grand Prix. Die score leverde in het gecombineerde klassement de tweede prijs op. Joyce van Schaick reed met Well Done Sollenburg (v. Metall) de Grand Prix en eindigde met een score van 66,70% als derde.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Ilse van Cranenbroek wint mega spannende selectie: ‘Het voelt als de eerste keer’
Suzanne van de Ven pakt volle mep op Subtopselectie: ‘Voor mij ook een verrassing’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.