Richard Spooner met veel voorsprong in WB Las Vegas

Richard Spooner met Cristallo Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

In de Amerikaanse woestijnstad Las Vegas heeft Richard Spooner vannacht de Wereldbekerwedstrijd gewonnen. Deze internationale afsluiter van het concours kende amper drie combinaties die zonder kleerscheuren het basisparcours waren doorgekomen. Twee van die drie hielden ook in de eindstrijd de lei proper, maar Alison Robitaille moest drie seconden prijsgeven op Spooner en moest zich daarom tevreden stellen met een tweede plaats.

Spooner had voor deze opdracht zijn tienjarige Chatinus (v. Chacco-Blue) gezadeld. In de barrage kwamen zij na 37.30sec door de finishlijn. Robitaille deed er met Serise du Bidou (v. Gin Tonic Star) 40.20sec over. De derde combinatie in de barrage, Karrie Rufer en Gloria d’Auvray EC (v. Vancouver d’Auvray), trok zich terug.

Kristen Vanderveen en Bull’s Run Faustino de Tili (v. Berlin), eerder deze week al goed voor een overwinning, waren de snelste vierfouters en mochten plaatsnemen op de vierde stek. Mandy Porter en Milano (v. Orlando) eindigden op vijf.

Klik hier voor het volledige resultaat.

Bron: Paardenkrant-horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.