Richard Spooner wint etappe Suncast Classic

Archiefbeeld Chivas Z Foto: Frederic Chehu / www.arnd.nl

“Ik ging volle snelheid, en dan is er geen tijd voor veel denkwerk”, verklaarde Richard Spooner na afloop van zijn winnende barragerit in de zevende etappe van de Suncast Classic in Wellington. In het zadel van de zeventienjarige Chivas Z reed hij het zeer grote deelnemersveld op afstand. 

Chivas Z, een zoon van Cumano, ging pas twee jaar geleden naar de stallen van de Amerikaan Spooner. “Ik kreeg hem pas op late leeftijd, hij had er al een carrière opzitten bij Ashlee Bond”, vertelt Spooner. “Ik kende hem al heel lang, en wilde hem altijd graag rijden. Pas op late leeftijd kreeg ik de kans hem te kopen. Het maakte mij eigenlijk niet zoveel uit wat het resultaat zou worden. Het was gewoon een paard dat ik graag wilde hebben. Dat het nu zo uitpakt, betekent veel voor me.”

Dat de op leeftijd zijnde Chivas Z nog in vorm is bleek gisteravond. Als enige van de 25 combinaties in de barrage, dook Spooner en zijn schimmel onder de 29 seconden. De Braziliaan Eduardo Menezes werd met zijn Caruschka 2 (v. Berlin) tweede voor Eric Lamaze en de Kannan-dochter Rosana du Park. Lorenzo de Luca reed naar de vierde plaats met Egano van het Slogenhof, net voor Laura Kraut en de Corland nazaat Andretti S.

Harrie Smolders kwam met Bokai in de barrage na een foutloze basisronde, maar liep daar averij op. Met 15 strafpunten werd Smolders uiteindelijk 24e.

Bekijk hier de volledige uitslag

Bron: Jennifer Wood / Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.