Ga naar hoofdinhoud

Rob Ehrens en Martin Lips mogen blijven

Rob Ehrens
De contracten van bondscoach springen, Rob Ehrens, en bondscoach eventing, Martin Lips, zijn voor de komende vier jaar verlengd. Zij zullen deze taak sowieso tot en met de Olympische Spelen in 2016 op zich nemen. Eerder werd al bekend dat Wim Ernes de functie van bondscoach dressuur voor senioren overneemt van Sjef Janssen.

Op grond van de recente prestaties van Rob Ehrens en Martin Lips was er voor de KNHS geen enkele reden om te twijfelen aan voortzetting van hun contracten. “We hebben met Rob niet alleen een succesvolle en deskundige bondscoach in huis, maar ook een bondscoach die goed communiceert met betrokken partijen. Het is fijn dat we kunnen verlengen”, aldus technisch directeur Maarten van der Heijden. “Ook Martin Lips is uiteraard nog niet klaar met zijn ‘avontuur’, we gaan de komende jaren ook met de eventing gestaag op weg naar podiumplaatsen. Met de begeestering en expertise van Martin zijn de eerste stappen daartoe al gezet”.

De rol van Wim Ernes, die voorheen werkzaam was als internationaal jurylid, zal inhoudelijk anders zijn dan die van voormalig bondscoach Sjef Janssen, die tegelijkertijd ook trainer was voor veel combinaties. Ernes zal nauw samenwerken met de verschillende trainers van de combinaties en richt zich in zijn training vooral op het proefgericht rijden. Daarmee is zijn ervaring als vermaard internationaal jurylid van grote waarde.

Ernes trad al eens eerder op als bondscoach, dit was in de periode van 1993 tot en met de Olympische Spelen van 1996. De grootste successen waren het zilver van Anky van Grunsven alsook die van het team tijdens de Spelen in Atlanta en de bronzen Olympische medaille van Sven Rothenberger.

De KNHS is op dit moment nog in onderhandeling met een opvolger voor de onlangs overleden bondscoach voor de young riders, junioren en ponyruiters, Sven Harmsen. Ook voor de opvolging van Jeannette Wolfs bij de para-dressuur wordt naar een opvolger gezocht.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.