Ga naar hoofdinhoud

Rob Ehrens maakt team voor CHIO Rotterdam bekend

Jur Vrieling en VDL Glasgow van 't Merelsnest Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Bondscoach Rob Ehrens won vorig jaar op het CHIO Rotterdam met zijn springteam de FEI Nations Cup. Eind deze maand probeert hij deze prestatie opnieuw te evenaren. De strijd in de landenwedstrijd gaat de bondscoach aan met Marc Houtzager met Sterrehof's Calimero, Gerco Schröder met Glock's Cognac Champblanc N.O.P., Harrie Smolders met Don VHP Z of Emerald N.O.P., en Jur Vrieling met VDL Glasgow vh Merelsnest. Maikel van der Vleuten is met VDL Groep Arera C als vijfde man aangewezen. 

“Uiteraard gaan we dit jaar, zoals altijd, weer voor het hoogst haalbare. In de eerste Nations Cup die we dit jaar reden in La Baule ging het nog niet zo goed, in Rome werden we vervolgens tweede, dat is een mooie stijgende lijn die ik vast hoop te houden. Maar zoals ik al zo vaak gezegd heb is in onze sport een foutje zo gemaakt. De concurrentie wordt steeds sterker, maar we zullen er zeker alles aan doen”, aldus Ehrens.

Observatiewedstrijd

CHIO Rotterdam is voor de Nederlandse combinaties, naast de FEI Nations Cup, een belangrijke. In aanloop naar het EK, later deze zomer, is deze wedstrijd aangewezen als observatie. Regerend Nederlands kampioen Marc Houtzager was, net als Jur Vrieling en Gerco Schröder in Rome ook van de partij. Harrie Smolders kan de komende weken zijn keuze tussen zijn twee toppaarden nog maken voordat hij de strijd aangaat.

Spannende strijd

Volgens Yves Houtackers, directeur sportief springen van CHIO Rotterdam, belooft de landenwedstrijd een spannende te worden: “We hebben tijdens de FEI Nations Cup met Nederland, Ierland, Duitsland, Zwitserland, Zweden, Italië en Spanje maar liefst zeven landen uit Europe Division 1 die voor ons evenement kozen. Uit Europe Division 2 verwelkomen we onze zuiderburen, België.”

“De Zweden komen met een zeer ervaren team met o.a. Ralf-Göran Bengtsson en Malin Baryard-Johnsson en het Italiaanse team heeft de afgelopen FEI Nations Cup wedstrijden laten zien dat ze in supervorm zijn”,vervolgt Houtackers.

FEI Nations Cup

De FEI Nations Cup staat op 23 juni op het programma en wordt over twee manches verreden, waarbij per manche de beste drie resultaten meetellen. Indien landen gelijk eindigen volgt er een barrage.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.