Ga naar hoofdinhoud

Rob Eras derde in Lier

Archieffoto Rob Eras, hier met La Perla. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
In het Belgische Lier heeft Rob Eras de derde prijs behaald in de finale voor vijf- en zesjarige springpaarden. Dit deed hij met de Diamant de Semilly-zoon Collezione Cesaro Delano. In een twee fasen 1.35 m stuurde Jody van Gerwen de hengst Action P (v. Sheraton) naar de zesde stek.

Eras hoefde alleen de Ierse ruiter Tom Slattery met Kamara van ’t Heike en de Belg Thierry Goffinet met Kannabis van de Bucktale (v. Contact van de Heffinck) voor zich te dulden. Slattery stuurde de Epleaser van ’t Heike-dochter foutloos rond in 31,42 seconden.

Goffinet bleef met 32,39 seconden op de teller ruimschoots voor op de 36,57 seconden die Eras liet noteren.

Van Gerwen op zes

Eerder op de dag zette Van Gerwen het beste Nederlandse resultaat neer in de 1.35 m. Ze bleef foutloos in beide fasen en zag in het tweede parcours 32,37 seconden op het scorebord verschijnen.

De winst ging naar Ierland, in 29,46 seconden stuurde Dennis Lynch de Chacco Blue-dochter Camilla foutloos in de rondte. De Zangersheide-gefokte merrie IJzermolen’s Chella Z (v. Chellano Z) sprong naar de tweede plaats met Phillip Lever en bleef daarmee voor op de Zweedse Petronella Andersson met Clochard (v. Kashmir van ’t Schuttershof).

Klik hier voor de uitslag van de 5/6-jarigen.

Klik hier voor de uitslag van de 1.35 m.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.