Ga naar hoofdinhoud

Rob Jansen en Rogier van Iersel door FEI geschorst

Exclusief
Rogier van Iersel (MB)
Foto Melanie Brevink
De FEI heeft het niet bij een dreigement gelaten, de officials die hun medewerking verlenen aan de Global Champions League zijn door de internationale paardensportfederatie geschorst. Onder hen parcoursbouwer Rob Jansen en jurylid Rogier van Iersel.

“Alle officials zijn wereldwijd behoorlijk onder druk gezet”, laat Rob Jansen vanuit Mexico weten. “Onze schorsing is inmiddels een feit. De KNHS heeft ons direct op de hoogte gesteld, dat zij deze schorsing klakkeloos overneemt.”

Rob Jansen is een zeer gerespecteerd internationaal parcoursbouwer. Rogier van Iersel is een zeer ervaren en deskundig internationaal jurylid. In België lopen nog enkele rechtszaken in het conflict tussen de FEI en de Global Champions League van Jan Tops. De FEI wil de reeks van teamwedstrijden voor springruiters verbieden.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

8 reacties op “Rob Jansen en Rogier van Iersel door FEI geschorst

  • irene

    Ik zie een nieuwe bond aankomen.

  • Brekelmans

    Dat denk ik ook Irene. En dat is ook hard nodig want de FEI wordt dictatoriaal geleid. Dat is niet meer van deze tijd. Deze schorsingen zijn belachelijk en ongehoord. Hez zijn slechte verliezers en ze dienen hier niet de sport mee.Jan Tops moet heel snel een nieuwe bond oprichten.

  • Marlies

    Ik heb zeker wat gemist? Wat is er nu weer aan de hand met de Global Champions League?
    Is er iets in het regelement van de FEI dat dit niet kan of zo? Of hebben ze er last van dat het niet hun kindje is. Vrees dat het het laatste is. Inderdaad dictators aan het worden daar en maar snel een nieuwe bond.

  • jos wouters

    Dit is goed dat dit gebeurd,nu gaat hopelijk onze bond de parcoursbouwers bond hun ogen open,hoe de knhs over ons parcoursbouwers denkt en mee omgaat,en hopelijk wordt er nu vanuit onze bond eens met de vuisten op tafel geslagen.
    Hopelijk weet iedereen nu hoe de knhs met en over hun officials denkt.Jaren geleden werden al mensen in het zuiden die in Belgie wedstrijden of concoursen bouwden op matje geroepen,ook destijds juryleden die de grens over gingen beoordelen werden gestraft.
    Wat is de knhs zonder juryleden en parcoursbouwers,niks.
    En ons landelijke parcourbouwers aan steeds meer verplichtingen laten voldoen.
    KNhs en Fei zelfde pot nat.
    Reacties hier beneden,er zijn al veel jongens bezig geweest waaronder ik ook om en nieuwe bond op te richten,maar men heeft zichzelf goed ingedekt.

  • Irene

    KNHS wil zoveel mogelijk leden om geld te vangen van NOC/NSF. Ik denk dat het verhaal nu internationaal wordt en dat er veel “wilde” wedstrijden komen. FEI ligt ook al redelijk onder vuur voor wat betreft de endurance in arabische landen. Kan echt nog weleens een staartje hebben. Als Jan Tops doorgaat dan zijn er denk ik veel ruiters die meer zien in starten in de league, zich af zullen keren van de FEI en hun eigen plan trekken.

  • jos wouters

    Helemaal eens met reacties ,zo zal het gaan gebeuren,en de schuldigen zijn onze trotse ijdeltuiten bij de bond.
    Die daar alleen profiteren van eigen belang.

  • Niels

    De Knhs is toch gesloten op zaterdag
    hoe kunnen ze dit dan overnemen???

  • Ad

    Als FEI consequent is, schorsen ze ook alle deelnemers aan de Champions League.
    Zal wel niet gebeuren, anders is nagenoeg de gehele wereldtop “out of business”
    Met overleg moet het toch mogelijk zijn om tot elkaar te komen?
    Jan Tops heeft overigens geen enkel belang bij de oprichting van een nieuwe bond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.