Roerink: ‘Flanell en Glen mogen nu de aandacht delen’

Veronique Roerink, hier met Flanell. Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Vandaag debuteerde Veronique Roerink in Noord-Sleen winnend in het ZZ-Zwaar met de zelf gefokte Glen Moray, de volle zus van Flanell en halfzusje van Elvive. De eerste proef ging nog gepaard met de nodige fouten, waardoor Roerink aan zichzelf ging twijfelen of ze niet te vroeg was overgegaan naar de subtop, maar de tweede proef herpakte de merrie zich en wonnen ze met 66,71%. 

Door de fouten in de eerste proef zat er maar net een winstpunt in voor Roerink en de debuterende Glen Moray. Ze werden met 60,43% zevende. “Het aangaloppeer-knopje was bijvoorbeeld ineens weg”, lacht Roerink. In de tweede proef voelde de merrie weer meer zoals ze thuis was en dat was ook terug te zien in de score. “Voorheen stond Glen altijd in de schaduw van Flanell. Nu ze ook mee kan in de subtop mogen ze de aandacht gaan delen”, grapt de amazone. Paulien Alberts ging in deze proef ruimschoots aan de leiding met haar Enrico, die ze naar 66,79% stuurde, ruim 4,5% meer dan Maaike Ten Hoor en Symfonie die tweede werden. In de tweede proef werd Alberts tweede, en Ten Hoor derde.

Zamara Sue onder nieuwe amazone

In de Young Riders rubrieken bezette Maaike Ten Hoor twee eerste plekken met LED for Lights Zamara Sue, die voorheen werd uitgebracht door Jolanda de Nekker. Met de zwarte merrie scoorde Ten Hoor 63,31% en 63,97%.
Marjan Hooge en Eskara de Jeu, die gisteren nog een eerste en tweede plek behaalden bij de Young Riders in Exloo, bezetten nu de eerste plek in de Intermédiaire I. Met haar andere paard, Ego Tripper Texel, die gisteren ook in Exloo liep, werd ze tweede.

In de Prix St. Georges ging de winst naar een amazone die tevens gisteren in Exloo bij de Young Riders in actie kwam. Romy Vreugdenhil reed Patrick naar de overwinning met een score van 62,35%. Daarmee bleef ze iets voor op Ferdy Kersten en Casino Royale (v. Voltaire).

Magere winst in Zware Tour

Aat van Essen scoorde voldoende in de Zware Tour. Hij stuurde zijn Walskoning in de Grand Prix naar 60,60% en was als enige deelnemer in deze rubriek automatisch de winnaar.

Uitslagen subtop Noord-Sleen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.