Roerink-paarden scoren in Cappeln: winst voor halfzussen Elvive en Flanell

Patrik Kittel en Elvive - Foto: Facebook

Patrik Kittel zit goed in de slappe was wat betreft paarden. Hij heeft drie paarden waarmee hij rond de 75% kan scoren in de Grand Prix (en dat afgelopen weekend ook nog deed op CDI Cappeln met Well Done de la Roche CMF) én hij heeft ook al weer nieuwe aanwas klaarstaan. Op CDI Cappeln liet hij de door familie Roerink gefokte Elvive (die vorig jaar werd verkocht aan Kittels vriendin Lyndal Oatley) internationaal debuteren. Met 73,382% wonnen ze de Intermédiaire A en vandaag met 74,529% de Intermédiaire II. 

Elvive (v. Tuschinski) werd begin vorig jaar door Veronique Roerink verkocht aan Lyndal Oatley. De Nederlandse amazone kon niet alleen blij zijn met haar ex-paard, maar ging zelf ook heel behoorlijk van start in de Lichte Tour. Met Elvives halfzus Flanell won ze de Prix St. Georges met dik 73 procent. Vanmiddag staat de Intermédiaire I nog op het programma voor Roerink en Flanell.

Alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.