Roger-Yves Bost wint wereldbekerwedstrijd Mechelen

Roger-Yves Bost met Sydney Une Prince. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op Jumping Mechelen leken de Belgische ruiters vandaag bijna onverslaanbaar. Voor aanvang van de wereldbekerwedstrijd nam België bij elke rubriek in de hoofdarena de eerste prijs in ontvangst. Even leek het erop dat het Belgisch volkslied weer zou klinken, maar daar stak Roger-Yves Bost op het laatste moment een stokje voor. Met een tijd van 38,86 seconden won hij met Sydney Une Prince (v. Baloubet du Rouet) de wereldbeker.

Twaalf ruiters namen deel aan de barrage van deze wereldbekerwedstrijd. Jos Verlooy kon lang zijn eerste positie met Caracas (v. Casall) vasthouden, maar zijn tijd van 39,71 seconden werd geklopt door Bost.

Wulschner op drie

Verlooy werd tweede, gevolgd door Holger Wulschner. De Duitser finishte met BSC Skipper (v. Stolzenberg) in 40,08 seconden. Pilar Lucrecia Cordon eindigde op de vierde plaats. De top vijf werd afgesloten door Henrik von Eckermann.

Harrie Smolders

Harrie Smolders en Don VHP Z (v. Diamant de Semilly) bereikten de barrage, maar kregen 4 strafpunten te verduren. Het duo finishte in 39,77 seconden, wat hen uiteindelijk de negende plaats opleverde.

Tijdfout

Voor Leopold van Asten en VDL Groep Zidane N.O.P. (v. Heartbreaker) viel eerder het doek. In de eerste ronde kregen zij een stafpunt voor tijdsoverschrijding.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.