Ga naar hoofdinhoud

Romain Duguet laat Quorida de Treho met pensioen gaan

Romain Duguet met Quorida de Treho Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Op Facebook kondigde Romain Duguet gisteren het pensioen aan van zijn Grand Prix-paard Quorida de Treho. Met de veertienjarige dochter van Kannan nam de Zwitser onder meer deel aan de Olympische Spelen in Rio. Duguet op Facebook: "Het is tijd om deze fantastische dame aan een nieuw leven te laten beginnen. Dank je wel voor alles, mijn Coco." 

Begin 2012 nam de Zwitserse springruiter Romain Duguet plaats in het zadel van de Kannan-dochter Quorida de Treho en groeide uit tot een succesvolle combinatie. Het leverde Duguet verschillende keren een teamplaats op voor Nations Cup wedstrijden en werd kozen in het Zwitserse team voor het EK in Aken en de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Brons met team op EK

Ook individueel waren er goede resultaten zoals de overwinningen in de 5* Grand Prix’ in Parijs en St. Gallen. Duguet won twee keer de wereldbekerkwalificatie in Helsinki met de Franse merrie. Hoogte punt was wel de bronzen medaille met het Zwitserse team op het EK in Aken in 2015. Een jaar later was het paar zestiende in de wereldbekerfinale in Gothenburg.

“Dankzij deze fantastische merrie konden we al onze dromen verwezenlijken”, aldus Duguet.

Bron officiële Facebookpagina Romain Duguet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.