Rothenberger en Cosmo ook in Special boven Werth en Weihegold

Sönke Rothenberger met Cosmo. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Net als in de de Grand Prix, het eerste onderdeel van het Duitse kampioenschap, ging Sönke Rothenberger er met Cosmo ook in de Special met de overwinning vandoor. Alhoewel de overwinning niet unaniem was, was de score van Rothenberger van 83,706% bijna een procent hoger dan het resultaat van Isabell Werth met Weihegold OLD, die hiermee voor de tweede dag op rij tweede werd.

De Van Gogh-zoon kreeg negens en zelfs tienen op het protocol voor de passage en de uitgestrekte draf, maar ook de wisselseries, de galopversterkingen en het halthouden leverde een hele rits negens op.

Top drie

Werth kreeg met de Don Schufro-dochter tienen op haar protocol voor de passage, maar ook voor de piaffe kreeg het duo de hoogst haalbare punten van de jury. Een storing in de wisselserie om de pas leverde mindere punten op, maar dat was het enige minpuntje in de proef. Met de totaalscore van 82,840% bleef Werth heel ruim voor op Dorothee Schneider, die met Sammy Davis jr. op de derde plaats eindigde. In de Grand Prix eindigde Schneider op de vierde plek met de San Remo-zoon, maar met het totaal van 76,804% in de Special klom ze een plekje omhoog.

Twee keer top vijf

Von Bredow-Werndl heeft met  TSF Dalera BB en Zaïre-E, net als in de Grand Prix, twee paarden in de top 5 van de Special. De Easy Game-dochter kwam vandaag mede door een hapering in de wissels en een pirouette wat lager uit qua score dan in de Grand Prix, maar was met 76,549% nog altijd goed genoeg voor de vierde plek. Met de KWPN-merrie van Son de Niro eindigde de Zuid-Duitse amazone net als in de Grand Prix op de vijfde plek. De totaalscore van Werndl en Zaire-E van 74,608% was ook iets lager dan in de Grand Prix, maar nog altijd voldoende voor de vijfde plaats.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
1 reactie op Rothenberger en Cosmo ook in Special boven Werth en Weihegold
  1. 1

    Ik blijf t altijd bijzonder vinden dat ze elk jaar in Balve sky high in de punten zitten…. De hele wereld ziet gisteren de proef Weihegold die duidelijk onregelmatig is in de draf en toch over de 80% heen komt!!! Echt zonde hoe de juryleden bezig zijn met deze tak van sport kapot te maken door niet te durven punten wat ze zien op het moment zelf