Ruben Romp presteert goed in jonge paarden-rubrieken

Ruben Romp met Audi's Teavanta II C Z. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Met een zevende plaats in de rubriek voor vijf- en zesjarige springpaarden en een vijfde plaats bij de zevenjarigen kan Ruben Romp terugkijken op een succesvolle dag.

In het zadel van de zevenjarige Evita, een dochter van Diarado, sprong Romp in de barrage naar een tijd van 45,31 seconden. Weliswaar niet genoeg om in de buurt van winnaar Diego Perez Bilbao en Julysse (v. Epleaser van ’t Heike) te eindigen, maar goed genoeg voor een plaats bij de beste vijf.

Roosje Brouwer was met Josephine van de Bisschop (v. Tornado) de tweede Nederlandse combinatie die foutloos bleef in het basisparcours. In de barrage zag ze een balk vallen. 43,46 seconden op de teller leverde haar de tiende plaats op.

Drie Nederlanders in top tien

Bij de vijf- en zesjarigen eindigden drie Nederlandse combinaties in de top tien. Romp zadelde dit keer de zesjarige Zirroco Blue VDL-dochter Flair, die in de barrage foutloos over de finish kwam in 38,54 seconden.

Loewie Joppen liet met Calvara DL Z (v. Calvaro Z) ook alle balken liggen, evenals Niels Knape en Flanagan, een zoon van Clinton I. Joppen was met 40,04 seconden zeven tienden van een seconde sneller dan Knape en werd beloond met plaats negen.

De winst ging naar Ugo Berrittella en Full House ter Linden Z (v. Forever d’Arco ter Linden Z).

Klik hier voor de uitslag van de vijf- en zesjarigen.
Klik hier voor de uitslag van de zevenjarigen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.