Ruiji Lian pakte overwinning finale en eindstand Chinese League

Podium Chinese League wereldbeker springruiters, Foto: Longines

De finale van de Chinese Longines FEI World Cup™ vond afgelopen week plaats in Chaoyang Park te Beijing, China. De eindstrijd over een hoogte van 1.50m werd een prooi voor Ruiji Lian met Indiana van ‘ T Heike (v. Nabab de Reve). Naast de finale pakte Ruiji tevens de eindoverwinning in de Chines League.

Ruiji Liang en zijn negenjarige BWP-merrie hoefden niet aan te treden voor de barrage want het resultaat van een tijdstrafpunt was voldoende om de overwinning op te eisen. Tweede werd de Chinees Yihua Duan met tienjarige Fritz Filou (v. For Edition) die in de basisomloop twee strafpunten aan zijn rijbroek kreeg. De voor de gelegenheid overgevlogen Amerikaanse amazone Lucy Davis pakte de derde plek met Clarissa (Chess Cor) met vier strafpunten.

Tweede plek voor Z Wellie

Het beste KWPN gefokte paard in deze finale was Z Wellie (v. Celano, fokker Stal Roelofs) met Rima Da in het zadel. Ook deze combinatie kreeg een balk in de eerste omloop. Dit resultaat was wel voldoende om zich van de tweede plek in de eindstand van de Chinese League te verzekeren.

De Wereldbekerfinale voor springruiters vindt plaats van 10-14 april 2018 te Parijs.

Bekijk hier de uitslag van de finale

Eindstand Chinese League

Bron: FEI.org/Longines

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.