Ruim 80% voor jong talent Lotje Schoots

Lotje Schoots met Cocksdorp Texel archief

Lotje Schoots deed donderdag goede zaken op de subtopwedstrijd in Soest. Ze won de Grand Prix met Cocksdorp Texel, maar nog blijer was ze met de monsterscore van ruim 80% die ze met haar jonge talent in het Z2 noteerde.

Ze kan het zelf bijna nog niet geloven, maar Lotje Schoots noteerde 80,15% met La Valencio’s Favorit in het Z2. Met de zevenjarige Jazz-nakomeling reed ze in de tweede proef 75,8% bij elkaar. Ze bleef daarmee de concurrentie ruim voor in beide proeven.
“Waanzinnig, maar hij ging ook echt heel goed. Dit was zijn beste proef ooit”, reageert ze dol enthousiast.

Zuinig
“Het is echt een geweldig paard en ik merk dat hij steeds meer klaar en sterker wordt. In de training is hij al verder, maar ik start nu nog Z2 zodat hij wat kilometers kan maken. Ik ben zo blij met hem. Hij heeft veel aanleg voor het zwaardere werk, dus dat belooft heel veel voor de toekomst. We zijn ook erg zuinig op hem!”

Vooruitgang
Schoots won ook de Grand Prix. Met Cocksdorp Texel (v. Lingh) noteerde ze ruim 64%. “Het kan allemaal nog steeds beter, maar ik ben ook blij met de vooruitgang die hij maakt. Hij wil nog wel eens wat gespannen zijn op concours, dus vandaag had ik hem eerst gereden en toen weer terug gezet op de wagen. Voor de proef heb ik hem nog kort losgereden. Voor hem werkte dat goed en de spanning was minder.”

Laurien van der Meer werd tweede in de Grand Prix. Met Het Podium Wesley (v. Kennedy) noteerde ze 63,90%.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.