Ruim 80% voor Intermediaire I kür Dujardin en Florentina

Charlotte Dujardin met Florentina (v. Vivaldi) Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Met een dijk van een proef liet Charlotte Dujardin 80,375% noteren voor haar Intermediaire I kür op muziek op CDI Bolesworth. Dat betekent een nieuw persoonlijk record voor de Britse amazone en haar Vivaldi-dochter Florentina. Twee maanden geleden behaalde Dujardin op haar eerste internationale wedstrijd 78,800% in de kür op CDI Zeeland Outdoor.

De kür van Dujardin en de schimmelmerrie werd gekenmerkt door prachtige appuyementen en schouderbinnenwaarts, mooie verruimingen en goed gebalanceerde pirouettes. De harmonie tussen ruiter en paard werd terecht beoordeeld met meerdere 8,5-en en zelfs een negen. Met deze overwinning blijft de Britse – eerder vandaag in de Grand Prix goed voor 79,652% – ongeslagen.

Eilberg naar tweede plaats

Met bijna zeven procent verschil volgde Michael Eilberg met Daltrey op plaats twee. De ruiter reed een degelijke proef, maar de Desert Moon-zoon mag nog aan draagkracht winnen. De derde prijs ging naar Jacqueline Wing Ying Siu en haar Jockey Club Fürst on Tour (v. Fürst Heinrich). De amazone uit Hong Kong realiseerde 71,825%.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.