Ruime zege Ramsay in Desert Welcome Stakes Thermal

De Canadese Ali Ramsay sprong met de Belgisch gefokte merrie Hermelien vd Hooghoeve (v. Tangelo van de Zuuthoeve) naar een overtuigende zege in de Desert Welcome Stakes, de openingsrubriek op de 3*-wereldbekerwedstrijd in Thermal. De Amerikanen kwamen er in hun thuiswedstrijd niet aan te pas want de top vijf werd door buitenlanders bezet. De Australiër Lane Clarke werd tweede gevolgd door Peter Petschenig uit Oostenrijk.

De 1,60m-proef was een pittig opgave want vier van de 33 combinaties kwamen terug voor de barrage. Lane Clarke beet het spits af en zette op de Holsteiner Balu U een foutloze rit neer in 44,05 seconden. Het beste internationale resultaat van het paar tot dusver, Clarke rijdt de zoon van Baloubet du Rouet sinds afgelopen najaar.

Ali Ramsay en de tienjarige merrie gingen als tweede van start. In een sterk gereden ronde haalde Ramsey een seconde van de tijd van Clarke af, ze finishte in 43,03 seconden.

De Australiër Harley Brown, die volgde met Apex (v. Grannex), kreeg vier strafpunten en was net iets langzamer dan Peter Petschenig. Ook de Oostenrijker kreeg een balk met de Holsteinse merrie Colour Your Life en werd derde.

De KWPN’er Arc de Triomphe (v. For Pleasure) kwam onder de Mexicaan Daniel Pedraza op de vijfde plaats. Het fokproduct van de VDL Stud kwam met een tijdfout in het basisparcours over de meet.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.