Samorin nog enige kandidaat WEG 2022

Het lijkt bijna zeker dat Samorin de Wereldruiterspelen in 2022 gaat organiseren. De FEI bevestigde na de terugtrekking van Kentucky vorige week, dat er geen nieuwe bied-mogelijkheid komt en aangezien er maar twee steden in de race waren heeft het Slowaakse Samorin nu alle tijd om zich goed voor te bereiden.

Vorige week maakte de FEI bekend er alle vertrouwen in te hebben dat Samorin een goede en solide kandidaat is voor de WEG 2022: “Het bied-proces zal niet opnieuw worden geopend, we hebben een solide bod van Samorin en we kijken ernaar uit om de komende jaren samen te werken in de aanloop naar de WEG 2022.”

EK en WK

In 2015 organiseerde Samorin het EK Endurance en vorig jaar sprong de organisatie in toen het WK Endurance niet in Dubai mocht worden gehouden. De FEI besloot hier toen toe omdat ze het welzijn van de paarden in Dubai  niet konden garanderen. De Slowaakse stad stelde zich ook kandidaat toen Bromont wegviel voor de wereldruiterspelen in 2018.

Schaduw

Samorin kwam zelf afgelopen september ook in het nieuws vanwege een fataal ongeluk bij de endurance-kampioenschappen. Vanwege dit voorval werd een onderzoek ingesteld en moeten voortaan strengere regels worden nageleefd. Er was op de betreffende wedstrijd geen radiocommunicatie beschikbaar en de veterinairen moesten werken met hun eigen mobiele telefoons, terwijl het signaal in het gebied overbelast was. Bovendien was er een tekort aan paardenambulances, zodat het lichaam van het verongelukte paard met spoed afgeladen moest worden, toen de ambulance nodig was voor een ander gewond paard.

Volgens de uitkomsten van het onderzoek van de FEI waren er zeker een paar tekortkomingen in de organisatie, maar was er absoluut geen sprake van wangedrag.

Bron: Horse Canada

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.