Samourai du Thot van Krajewski positief getest op EK

Julia Krajewski en Samourai du Thot. Foto: Arnd Bronkhorst/ www.arnd.nl

De Duitse Hippische Federatie (FN) heeft bekend gemaakt dat Samourai du Thot, het paard van de Duitse eventingamazone Julia Krajewski, bij de Europese kampioenschappen in Strzegom positief getest is.

In het monster van Samourai du Tot is de substantie Firocoxib aangetroffen. Dit middel behoort tot een groep geneesmiddelen met ontstekingsremmende werking. Omdat het tot de groep gecontroleerd behoort en wel is toegestaan in de training, maar niet op concours, wordt het niet aangemerkt als doping.

De FN heeft een B-monster aangevraagd, waarvan het resultaat binnenkort verwacht wordt. Als dit ook positief is, moet het Duitse eventingteam de zilveren teammedaille inleveren.

 

 

Bron: St. Georg

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.