Samuel Parot wint overtuigend de 4* Grand Prix Wellington

Samuel Parot hier met Al Calypso Foto: Arnd Bronkhorst www.arnd.nl

De Chileen Samuel Parot heeft succesvolle dagen achter de rug op het CSI4* in Wellington. Nadat hij vrijdag al een 1,45m-rubriek had gewonnen met Quick du Pottier, was afgelopen nacht de beste met de BWP’er Couscous Van Orti in de Grand Prix. Hij was twee seconden sneller dan Eduardo Menezes met Chacgrano. Alvaro Tejada werd als snelste vierfouter derde met de KWPN’er Voltaral Palo Blanco.

De Grand Prix van Wellington kreeg zeven kandidaten voor de barrage. In de moeilijke barrage bleven alleen Samuel Parot en Eduardo Menezes foutloos. Alles lukte bij Parot met de Nabab de Reve-zoon Couscous Van Orti (voorheen onder Pieter Devos) en hij snelde in 40,04 seconden over de finish. De Braziliaan Menezes moest ruim twee seconden toeleggen op Parots tijd. Hij reed met de negenjarige Oldenburger Chacgrano (v. Chacco-Blue) 42,24 seconden.

Lange wedstrijdpauze

Alvaro Tejada kreeg met de KWPN’er Voltaral Palo Blanco een springfout en was met de 41,05 seconden de snelste vierfouter. De man uit Guatemala reed de veertienjarige zoon van Voltaire na een lange wedstrijdpauze van ruim een jaar voor het eerst weer internationaal.

De top vijf werd volgemaakt door de Amerikaanse Heather Carristo met Evening Star (v. Coriano) en haar landgenote Taylor Land met For Edition (v. Forsyth).

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/persbericht

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.