Sanne Buijs wint individueel Children-goud met bijna 77%

Het podium bij de Children: Sanne Buijs op de hoogste trede Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Sanne Buijs veroverde met Happy Feet (v. Tuschinski) de individuele gouden medaille op het Europees Kampioenschap Children (kampioenschap op M/Z-niveau) in Roosendaal. Na het teamgoud, het tweede goud voor de twaalfjarige Sanne, die niet ophoudt met lachen na haar proef die met bijna 77% werd beloond (76,75). “Ik ben heel, heel blij. Ik heb vandaag zo genoten van mijn proef”, vertelt de amazone, die eigenlijk zonder verwachtingen naar Roosendaal kwam.  Met ruim drie procent bleef Sanne Buijs de Franse amazone Mathilde Juglaret en de Russische Olga Arzhaeva voor.

“Ik ging zonder verwachting naar dit EK. Donderdag was ik heel erg gespannen. Gister kon ik al meer genieten en was ik minder gespannen. Vandaag in de finale was ik vooral aan het genieten toen ik klaar was. Iedereen wees naar het scorebord. Bijna 77 procent. Echt ongelooflijk. Ik kan het gewoon nog niet bevatten. Echt heel leuk. Happy Feet zet altijd zijn beste beentje voor en laat me nooit in de steek”, vertelt Sanne, die over drie weken na de vakantie naar de brugklas van de Groenschool gaat.

Via filmpje in de kijker bij Monique Peutz

Met overmacht won Sanne goud in de individuele finale, nadat ze ook in de landenproef gisteren de beste was. Een opmerkelijk resultaat omdat Sanne pas als laatste is toegevoegd aan de Children-selectie van bondscoach Monique Peutz. “Vrienden van ons wisten dat er naar kandidaten voor de Children werd gezocht. Die hebben een filmpje van mij een Happy Feet naar Monique Peutz opgestuurd. Die heeft ze bekeken. In juni ben ik in Diepenbeek internationaal gestart om aanmerking te komen voor dit EK. Daarna volgde het trainingskamp en gelijk het EK.”

Pas een half jaar een combinatie

Sanne rijdt Happy Feet pas een half jaar. “Hij is van Linda van de Woudenberg, een goede vriendin van mijn moeder. Ze wilde dat ik er een goed paard of pony bijkreeg. Ze is op Marktplaats gaan kijken en toen zag ze Happy Feet staan. Er was gelijk een klik tussen mij en Happy. Ze had al Z2 bij de pony’s en Z1 bij de paarden gestart. Ik ben eerst L gestart en langzaam doorgegaan naar het M. Het is echt een super lief paard. Ze staat bij vrienden op een pensionstal.”

Op naar de Hippiade

Na de dubbel Europees Goud volgt er volgende week weer een belangrijke wedstrijd. “Dan rijd ik Hippiade in het M2 bij de E-pony’s en daarna naar het Z1”, aldus Sanne die nu zeker de ambitie heeft om later dressuuramazone te worden.

Chiel van Bedaf net buiten podium

Met dubbel goud en drie Nederlanders bij de beste vijf in de finale hebben de Children op het EK een fantastisch resultaat behaald. Chiel van Bedaf reed Bond’s Painting naar de vierde plaats en Lara van Nek reed vandaag weer beter dan in de landenwedstrijd waarmee ze met haar fraaie merrie Fariska op de vijfde plaats eindigde.

Uitslag Europees Kampioenschap Children
Goud Sanne Buijs (Heusden), Happy Feet (v.Tuschinski), 76.750%
Zilver Mathilde Jugladet (Fra), Scarletto (v.Sandro Hit), 73.532%
Brons Olga Arzhaeva (Rus) Ronaldinyo (v.Royal Hit), 73.469%
4. Chiel van Bedaf (Etten Leur), Bond’s Painting (v.OO Seven), 72.357%
5. Lara van Nek (Wijdewormer), Fariska (v.Vivaldi), 71.531%

Klik hier voor de volledige uitslag

Bron: KNHS

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.