Sanne Thijssen: ‘Dit jaar was te gek!’

Een jaar met louter hoogtepunten, zo omschrijft Sanne Thijssen 2016. “Mijn eerste vijfsterren Grote Prijs, de overwinning in de Derby van Eindhoven, het EK Young Riders, het was allemaal te gek!” 

“2016 was eigenlijk een groot hoogtepunt voor mij. Ik was met Ulena en Con Quidam echt in de ‘winning mood’ en dat was natuurlijk super cool. En omdat je als ruiter gewoon weet dat er ook tijden kunnen komen dat het een stuk minder goed gaat, geniet ik er extra van”, vertelt de ambitieuze amazone.

Verwachtingen

Al die overwinningen zag ook zij niet zomaar aankomen. “Ik heb mezelf verbaasd met al die successen. Iedere keer stond ik er weer van te kijken en realiseerde ik me dat het bijzonder is om mee te maken. Op een gegeven moment merkte ik wel dat de verwachtingen van anderen hooggespannen werden en dat ik daardoor wat meer druk begon te voelen.

“Mijn vader heeft me daar goed mee geholpen. “Rustig blijven en gewoon je eigen ding doen,” zei hij dan. Dat bleek het beste advies, want ik heb het los kunnen laten en ging meteen weer beter rijden.”

Ik moet zeggen, ik heb hele fijne paarden te rijden op het moment. Ulena bleef afgelopen jaar maar winnen en doorgaan, ongelooflijk! Ik hoop ze met het juiste management zo fit te kunnen houden.

Doelen

Voor 2017 zijn de doelen alweer gesteld. “Hopelijk krijg ik wat startplekken op mooie wedstrijden als Jumping Amsterdam, dat zou gaaf zijn. Volgende week ga ik in ieder geval naar Liverpool, waar we oud en nieuw vieren. Daarna start ik in Drachten en dan zien we wel weer verder. Het EK Young Riders in de zomer is het belangrijkste, maar verheug me er ook op om weer op de grote concoursen bij de senioren mee te mogen doen.”

Bron: Ruiters in Oranje 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
1 reactie op Sanne Thijssen: ‘Dit jaar was te gek!’
  1. 1

    Ik vond het ook een mooi jaar en heb genoten van de vechtlust van Sanne.
    Dat dat nog maar lang zo mag blijven.