Sanne Thijssen net naast podium in Offenburg

Sanne Thijssen, hier met Con Quidam Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Wat eerder op de avond in Offenburg Sanne Thijssen niet lukte in de Gold Tour, ging in de Platin Tour wel goed: een snelle foutloze barrage. Met Con Quidam RB kwam Thijssen maar iets te kort om op het podium te eindigen. Ze eindigde als vierde in de 1,45m-proef die door de Zwitser Philipp Züger werd gewonnen. Frank Schuttert kreeg met Bugatti v/d Nortside een balk in de barrage en werd achtste.

Tien combinaties traden aan in de barrage van de Platin Tour. Philipp Züger reed de snelste tijd met het Deens gefokte paard Lykkeshoejs Castus (v. Casir Ask). De Zwitser was de enige die onder de 39 seconden dook met zijn 38,63 seconden. Johannes Ehning moest ruim een seconde toegeven en werd tweede met Con Pleasure (v. Cornet Obolensky). Ook Christian Kukuk kon niet tegen het Zwitserse geweld op en reed de hengst Colestus, ook van Cornet Obolensky, in 40,69 seconden naar plaats drie.

Sanne Thijssen had in de rubriek hiervoor met Ulena geen geluk, maar met de Quinar-zoon Con Quidam RB lukte het goed in de barrage. Ze reed 40,84 seconden en kwam twee tiende te kort op een podiumplek. Frank Schuttert had de Unaniem-zoon Bugatti v/d Nortside onder het zadel en kreeg een balk in de barrage wat hem naar de achtste plaats terug wierp.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.