Sanne Thijssen Rabobank Talent van het Jaar 2016

Sanne Thijssen is zojuist uitgeroepen tot Rabo Talent van het Jaar 2016. De achttienjarige springamazone ontving de prestigieuze jaarprijs tijdens de huldiging op Jumping Amsterdam. Thijssen volgt hiermee Lisa Nooren op.

Thijssen heeft nu al een palmares waar menig professioneel ruiter jaloers op zou zijn. Ze prolongeerde in 2016 haar Nederlandse titel bij de Young Riders met Con Quidam RB (v. Quinar), schreef geschiedenis door op zeventienjarige leeftijd de 3* Derby van Eindhoven te winnen en haalde een zilveren teammedaille op het EK Young riders. Alsof dat nog niet genoeg was, won ze meerdere Grote Prijzen en zat ze in het winnende team bij de Nations Cup in Wierden.

‘Zeer gedreven’

In de verkiezing onder de bondscoaches en trainers, de pers en de publieksstemmen via de website van het Talentenplan, werd Sanne Thijssen tot winnaar gekozen. Bondscoach springen Rob Ehrens typeert de talentvolle amazone als ‘zeer gedreven’. “Ze heeft geen kapsones en rijtechnisch wordt het steeds beter. Sanne rijdt al op 5*-niveau landenwedstrijden mee en bezet een Top 100 plaats op de FEI-World Ranking.”

Lovende woorden

Ook voor Olympisch dressuurruiter Hans Peter Minderhoud was geen twijfel mogelijk: ”Spreekt voor zich lijkt me, ze is veruit de succesvolste uit het team.” Anky van Grunsven onderstreept dat: “Fantastische resultaten, zelfs tussen de senioren,”

Ook Mans Buurman, bondscoach van de eventing ponyruiters, is vol lof. “Sanne heeft dat stukje extra gevoel en instinct in de ring, waardoor ze nog beter is dan een hele goede ruiter”, beargumenteert hij zijn keuze

Debuutjaar

In haar debuutjaar in het Rabo Talententeam werd Sanne, die eind december 2016 nummer 77 was op de wereldranglijst, daarmee verkozen boven haar twaalf collega’s.

Bij de titel Rabo Talent van het Jaar hoort een cheque van €5.000,- euro. Jill Huijbregts kreeg veruit de meeste publieksstemmen via de Facebookpagina van het Rabo Talententeam en ontving uit handen van Anky van Grunsven een staatsiedeken.

Bron: Persbericht

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.