Sanne Thijssen wint proef zesjarigen in Vilamoura

Sanne Thijssen met Sara Galotiere op CSI de Peelbergen. Foto: Equitext

Sanne Thijssen (18) bemachtigde vandaag de eerste prijs op het CSI Vilamoura met de zesjarige merrie Dior P Z (Diarado x Havidoff). Na het eerste parcours gaf ze flink gas en stevende ze af op de overwinning. De Fransman Guillaume Foutrier volgde op de tweede plaats met Burton de Lannay. Voor nog een Nederlands succesmoment zorgde Anouk de Ruijter, die met Barnadown Ricky derde werd.

Zestien combinaties plaatsten zich voor de barrage van de 1,35 m proef voor zesjarige paarden. Daarvan bleven negen foutloos. De winnende tijd van Thijssen, 25,54 seconden bleek niet te evenaren te zijn. Doron Kuipers deed nog een poging met Ugrant Z, en kwam dicht in de buurt, zeker, en werd vijfde.

Prachtig concours

Sanne Thijssen, die gecoacht wordt door haar vader, won twee jaar geleden de Lady’s Trophy in Vilamoura. In een interview met Vilamoura Equestrian Centre TV op Twitter blikt ze terug op die zege. Tevens vertelt ze dat het Spaanse CSI Vilamoura een prachtig concours is. “Er zijn hier veel grote arena’s. Het is mooi dat we drie weken in de zon kunnen rijden. Normaal rijden we al lang binnen.”

Paarden leren veel

Ze reageert bescheiden op de vraag wat haar verwachtingen zijn omtrent de rubrieken die nog volgen. “Ik heb nu jonge paarden mee waarvan een aantal voor het eerst op dit niveau meedoen. We zullen zien hoe het gaat. Rustig aan. Als ik iets kan winnen dan zal ik dat natuurlijk proberen. Hoe dan ook, de paarden leren hier veel.”

 

Klik hier voor de resultaten

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.