Ga naar hoofdinhoud

Sapphire van McLain Ward overleden

McLain Ward met Sapphire Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De legendarische Darco-dochter Sapphire van McLain Ward is vandaag overleden aan de gevolgen van koliek. "Dank je Sara. Niet alleen voor de dromen die jij waarmaakte, maar gewoon voor wie je was. Je zal altijd mijn kampioen zijn op welke manier dan ook", schrijft de aangeslagen McLain Ward op zijn Facebook.

De BWP-merrie, geboren in 1995, was een grote ster in de internationale springpistes. Ze sprong twee Olympische Spelen en droeg tweemaal toe aan teamgoud voor het Amerikaanse team. Daarbij was ze in 2008 bovendien individueel vijfde. Tevens won ze teamzilver op het WK in Aken 2006 en was ze zeer constant in wereldbekerfinales, waarin ze een keer als tweede en achtste finishte.

Haar internationale loopbaan begon in 2003 en in mei 2012 nam ze officieel afscheid op 17-jarige leeftijd. Sapphire won talrijke Grote Prijzen, zelfs die van Calgary, La Baule en Rome. De merrie zal voortbestaan via haar middels embryotransplantatie geboren nakomelingen en twee inmiddels vierjarige klonen, Kara BC en Kidjaz BC.

Bron: Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.