sBs-hengst Ramiro de Belle Vue aan koliek overleden

Jessica Mendoza en Ramiro de Belle Vue Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De bij sBs goedgekeurde hengst Ramiro de Belle Vue (v. Mozart des Hayettes) is aan de gevolgen van koliek overleden. Hoewel de hengst met zijn 1.61 meter niet de grootste was, presteerde hij met Jessica Mendoza in het zadel jarenlang op het hoogste niveau. 

“Zowel voor hem als voor ons was het een zware en verdrietige week, maar Ramiro heeft de koliekoperatie niet overleefd”, schrijft de amazone op haar Facebook-pagina. “Hij heeft mij geholpen aan mijn eerste zege in de Global Tour, het winnen van mijn eerste derby, tot aan het winnen van mijn eerste auto.”

De Belg Jérôme Guery was de eerste ruiter die met de Mozart des Hayettes-nazaat internationaal presteerde. Daarna vertrok de hengst naar Vincent Lambrecht, terwijl niet veel later Mendoza de teugels overnam.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/ Facebook 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.