Scandics halfzus Inoraline W wint Zweeds kampioenschap 5-jarigen

Inoraline W (v. Johnson), hier met Lisanne der Nederlanden - Foto: Rick Helmink

De door Jan Greve gefokte Inoraline W (Johson x Amiral) heeft in Zweden op de Falsterbo Horse Show het Zweedse kampioenschap voor vijfjarigen gewonnen. De halfzus van Scandic kreeg met Sofie Lexner in het zadel 78,086%. Ook bij de nummer 2 van de zesjarigen, Honnaisseur, was de fokker uit Haaksbergen actief betrokken. In deze leeftijdscategorie was de winst voor Total Hope (Totilas uit Weihegold), hij kwam uit op 77,905%.

Inoraline W liet in Nederland ook al van zich horen. Nauwelijks zadelmak liep ze in de IBOP naar 85,5 punten, daarna volgde de 5e plaats in de VSN Trofee en afgelopen winter werd ze tweede achter de KWPN hengst Imposantos in de Stal van de Sande-wedstrijd. Greve verkocht de merrie aan Christinelund Dressage en nu won ze overtuigend in Falsterbo. Ze liet daarbij de merrie Atterupgaard Delorean (v. Bon Bravour, 78,025%) en de Zweeds goedgekeurde hengst Ironman H (v. Bordeaux, 76,42%) achter zich.

Total Hope

De prachtig gefokte Total Hope, al meervoudig kampioen in Zweden en geselecteerd voor de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden, won bij de zesjarigen. De hengst van Lone Boegh Henriksen en Paul Schockemöhle liep met Pernilla André Hokfelt naar bijna 78%. Op ruime afstand volgde de door Jan Greve en J.M. Vos-Sanders gefokte Honnaisseur (v. Connaisseur) met 75,524%.

Uitslag finale vijfjarigen

Uitslag finale zesjarigen

Total Hope

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.