Ga naar hoofdinhoud

Van der Schans en Capetown derde in 5*-rubriek St. Moritz

Wout-Jan van der Schans en Capetown Foto Wendy Scholten
De hoofdrubriek van de zaterdag in St. Moritz ging overtuigend naar de Belg Wilm Vermeir met Gentiane de la Pomme (v. Shindler de Muze). Maar Wout-Jan van der Schans kwam in de sterk bezette barrage tot een knappe derde plaats met zijn Oklund-zoon Capetown. Van der Schans moest ook Laura Kraut nog voor laten gaan in het 1,50m.

Achttien combinaties, bijna de helft van het deelnemersveld in de 1,50m-rubriek, traden aan de in de barrage. De Belgische ruiter Wilm Vermeir heeft de laatste tijd al heel wat hoge klasseringen achter zijn naam staan en voegde daar gisteren de overwinning in St. Moritz aan toe. Op zijn elfjarige merrie Gentiane de la Pomme klokte hij de winnende tijd van 35,71 seconden. Alleen Nicola Philippaerts met Inouk P (v. Thunder van de Zuuthoeve) en Pius Schwizer op Balou Rubin R (v. Balou du Rouet) waren sneller (beiden 35,46 seconden), maar kregen een balk aan de benen.

Goede nulronde

Wout-Jan van der Schans reed een sterke, foutloze barrage met de veertienjarige Capetown en finishte in 37,16 seconden. Laura Kraut reed Van der Schans nog voorbij, ze was met de Verdi-zoon Viper Vrombautshoeve Z bijna een halve seconde sneller.

Philippaerts met KWPN’er Zilverstar

Vanmorgen in de 1,45m-rubriek kwam Wout-Jan van der Schans alweer in actie met Eloma’s Blue SFN (v. Mr. Blue). Nu moest hij twee springfouten incasseren. De overwinning ging weer naar België, Nicola Philippaerts pakte de zege met de KWPN’er H&M Zilverstar T (v. Berlin).

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.