Ga naar hoofdinhoud

Van der Schans succesvol in Opglabbeek

Wout-Jan van der Schans heeft gisteren in de laatste rubriek op Sentower Park in Opglabbeek een royale overwinning geboekt. Van der Schans liet de veertienjarige KWPN-ruin Capetown ruim een seconde sneller foutloos finishen in de twee fasen proef over 1,45m dan de concurrentie en ging er met de eerste prijs vandoor. Eerder op de dag eindigde hij met D' Angelo ook al in de top 5 van de 1,40m-rubriek.

Van der Schans was niet de enige Nederlander in de top 5 van de hoofdrubriek van de dag. Joy Lammers mocht met Taura van de Broekkant (v. Tornado) ook terug komen voor de tweede fase en eindigde als tweede vierfouter op de vijfde plek. Nayel Nassar en Lordan (v. Lordanos) uit Egypte klokten de tweede snelste foutloze tijd en Marcus Ehning maakte met Cornado NRW (v. Cornet Obolensky) de top drie compleet.

Twee fasen 1,40m

In de twee fasen rubriek over 1,40m was de zege voor Mike Kawai met Ragtime Rouge uit Japan. Kawai brengt de schimmelruin van Adelfos sinds twee maanden uit en gisteren boekte het duo de eerste internationale overwinning. Marcus Ehning volgde op de tweede plaats met Diavista. Voor het Duitse duo is de wedstrijd in Opglabbeek het eerste internationale evenement, waar ze gezamenlijk aan de start verschijnen. Beide combinaties bleven dubbel foutloos, maar met 28,23 seconden op de klok was Kawai net een fractie sneller dan Ehning, die 28,29 seconden klokte.

Top drie

Abdel Said maakte met S I E C Captain Future Z (v. Chellano Z) de top drie compleet. Het Egyptische duo finishte in 28,45 seconden en werd gevolgd door Van der Schans en zijn negenjarige ruin van Tangelo van de Zuuthoeve.

 

Klik hier voor alle uitslagen in de rubriek over 1,45m
Klik hier voor alle uitslagen in de rubriek over 1,40m

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.