Schmidt en Escolar naar ruim 75% in Intermediaire II-debuut

Escolar en Hubertus Schmidt - Foto: Equitaris.de/Tanja Becker

Op het internationale concours in Dortmund is de eerste rubriek, de nationale Intermediaire II, gewonnen door Hubertus Schmidt en Escolar. Met een percentage van 75,702% was het een unanieme overwinning voor Schmidt en de Westfaalse hengst. De Estobar NRW-zoon overtuigde met de uitgestrekte gangen, waarvoor negens en zelfs een tien werden genoteerd. 

Het tweede prijzengeld ging naar Marcus Hermes en de pas achtjarige ZINQ Abegglen FH. De Ampère-zoon overtuigde met een sterk draf- en galopgedeelte, maar er gingen punten verloren in de stap. In de eners sloop een dure fout, waardoor de score terugzakte naar 72,018%.

De top drie werd compleet gemaakt door Hermann Burger. Met Sergio (v. San Amour) bleef de Duitse ruiter net hangen onder de 70%.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.