Schorsing Roberto Brenna voor onsportief gedrag

Eurodressage meldt dat het sporttribunaal van de Italiaanse Federatie dressuurruiter Roberto Brenna voor een maand heeft geschorst. De ruiter toonde onsportief gedrag op de Italiaanse kampioenschappen.

Massimo Petaccia, president van de Ground Jury op de kampioenschappen in Montefalco, had een officiële klacht tegen Brenna ingediend wegens onsportiviteit. Door verandering in het tijdschema kwam Brenna niet op tijd voor de huldiging, de ruiter had brons gewonnen.

Nam medaille niet aan

Roberto Brenna wist niets van het veranderde tijdschema, de ruiter was hierover zo ontdaan en boos dat hij zijn medaille niet aannam, zijn helm op de grond gooide en scheldwoorden riep naar de jury, de vertegenwoordigers van de bond en de wedstrijd. Petaccia besloot het te rapporteren.

Maand schorsing

Het sporttribunaal legde Brenna een schorsing van een maand op. De ruiter heeft inmiddels officieel zijn excuses voor zijn gedrag aangeboden.

Bron Eurodressage

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.