Ga naar hoofdinhoud

Schröder en Dubbeldam in de top tien Grand Prix van Odense

Gerco Schröder en Glock's Lausejunge Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De Scandinavische ruiters heersten in de Grand Prix van Odense. De Noorse amazone Marit Skollerud pakte de zege met de Pools gefokte Nicole. De tweede en derde plaatsen gingen naar Zweden, naar Helena Persson met Bonzai H en Rolf-Göran Bengtsson op Unita Ask. Gerco Schröder en Jeroen Dubbeldam werden vijfde en zesde. Gert-Jan Bruggink pakte de elfde plaats.

De 1,50m hoge Grand Prix ging over twee rondes, in de tweede ronde gingen elf combinaties van start. Alleen Skollerud, Persson en Bengtsson waren in de eerste ronde foutloos en de zelfde prestatie herhaalden ze alle drie in de tweede omloop. Marit Skollerud was met de negenjarige merrie Nicole van de Belgische ruiter Karel Cox de snelste. Zij klokte een tijd van 36,15 seconden. Helena Persson was in 36,64 seconden net iets langzamer op de zestienjarige Bonzai H (v. Baloubet du Rouet). Unita Ask (v. Corrado I) kwam onder Rolf-Göran Bengtsson als derde over de meet.

Zowel Brian Walker met Cookie B (v. Cordalme Z) als Gerco Schröder met Glock’s Lausejunge (v. Ludwigs As) namen een tijdfout uit de eerste manche mee. In de tweede hielden ze de lei schoon. Walker was iets sneller en pakte de vierde plaats weg voor Schröder.

De hengst Carusso Ls La Silla (v. Montebello) liep onder Jeroen Dubbeldam in de eerste ronde tegen een balk aan. In de tweede ronde maakte hij het goed door en foutloos te blijven en de snelste tijd (35,13 seconden) neer te zetten. Het bleek goed voor het zesde geld.

Gert-Jan Bruggink en Vampire hadden ook een balk in de eerste ronde. In de tweede ging het mis en het paar eindigde met tien strafpunten als elfde.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.