Ga naar hoofdinhoud

Schuttert meteen tweede in Calgary

Frank Schuttert en Winchester winnen de Grote Prijs op eigen concours CSI Ommen 2016. Foto FotoTrailer
Frank Schuttert heeft zijn Winchester HS weer helemaal op topniveau. Op de Rolex Grand Slam in Spruce Meadows, Calgary, plaatste hij zich met de bruine ruin vannacht meteen op een knappe tweede plaats in de Akita Drilling Cup over een hoogte van 1.60m. De winst was voor de nog steeds in topvorm verkerende Italiaan Lorenzo de Luca.

De Rolex Grand Slam in Calgary is een van de hoogtepunten van het jaar en de Nederlanders maakten indruk in dit parcours van de Venezolaan Leopoldo Palacios Jugo. Er was immers niet alleen de knappe tweede stek van Frank Schuttert, maar ook Wout-Jan van der Schans kon al direct het nodige geld op zijn bankrekening bijschrijven dankzij zijn vijfde plaats op Capetown (v. Oklund).

Voor de winst kwamen de beide heren evenwel tekort. De voor Stephex Stables rijdende Italiaan Lorenzo de Luca, eerder dit jaar al magistraal winnaar van zowat alle hoofdproeven tijdens CSIO Dublin, trekt zijn topvorm door in Canada. Met Limestone Grey (v. Try-time)was hij in de barrage meer dan een seconde sneller dan alle concurrenten. De derde plaats was voor een voormalig winnaar van de GP in Calgary, Olivier Philippaerts (H&M Challenge v/d Begijnakker, v. Chellano Z). Hij hield Hans-Dieter Dreher op Cool and Easy (v. Contender) net van een podiumstek.

Overige Nederlanders

De overige Nederlanders in deze proef geraakten helaas niet in de barrage. Frank Schuttert vergaarde met zijn ander paard in deze proef, de Dutch Capitol-zoon Apart, vier strafpunten. Dat was ook het resultaat voor Michel Hendrix en Baileys (v. Indoctro). Voor Ruben Romp (Audi’s Teavanta II C Z, v. Treasure Z) waren er twee balken in de basisomloop, Gerco Schröder verzamelde negen strafpunten in totaal.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: Paardenkrant-horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.