Schwizer houdt zege in eigen huis in Basel

Pius Schwizer pakte zojuist met Balou Rubin R de zege in de hoofdrubriek van de zaterdagavond in Basel. De Zwitser eindigde gisteren in de Speedproef nog op de tweede plaats met de zoon van Balou du Rouet, maar liet de ruin zojuist bijna een halve seconde sneller over de eindstreep galopperen in de barrage dan Niels Bruynseels, die tweede werd.

Er plaatsten zich maar liefst 22 combinaties voor de barrage van de afsluitende springrubriek van de avond en bijna de volledige top tien kwam nog een keer foutloos aan de finish.

Bruynseels was met Angel van T Hof goed voor de tweede snelste foutloze barragerit. De Belg kwam in 44,92 seconden aan de finish met de dochter van Chin Chin, terwijl Schwizer de klok stopte op 44,54 seconden met zijn tienjarige ruin. De derde plaats was opnieuw voor een Zwitserse combinatie. Werner Muff zadelde de twaalfjarige HH Fleur voor deze proef en stuurde de dochter van Darco in 45,24 seconden rond.

Buitenlanders

De rest van de top 5 werd compleet gemaakt door niet-Zwitserse combinaties. Pilar Lucrecia Cordon uit Spanje stuurde Gribouille du Lys (v. Quaprice Bois Margot) in 40,06 seconden over de streep en mocht zich als vierde opstellen voor de prijsuitreikung. De Oostenrijker Max Kühner volgde met Cornet Kalua (v. Cornet Obolensky) op de vijfde plaats met een rondje in 46,60 seconden.

Nederlands resultaat

Maikel van der Vleuten kwam als enige Nederlander aan de start, maar kreeg negen strafpunten met VDL Groep Verdi Tn N.O.P. en kwam daarmee niet verder dan de 39-ste plek.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.