Ga naar hoofdinhoud

Scott Brash en Ursula XII winnen LGCT Grote Prijs van Mexico City

De eerste LGCT Grote Prijs van 2018 werd afgelopen weekend gewonnen door Scott Brash en zijn 17-jarige merrie Ursula XII (v. Ahorn). Hiermee is Brash de eerste ruiter die zich kwalificeert voor de nieuwe Longines Global Champions Super Grand Prix later dit jaar.

Dankzij een supersnelle barragerit van slechts 38,65 seconden mocht Brash de eerste prijs in ontvangst nemen en daarmee een bedrag van maar liefst 102.300 euro op zijn rekening bij laten schrijven.

Deusser en Zorzi

Daniel Deusser had bijna twee seconden langer nodig voor een foutloze barrage. Met Tobago Z (v. Tangelo vd Zuuthoeve) werd hij tweede in een tijd van 40,31 seconden. De derde plaats was voor Alberto Zorzi met Contanga (v. Catoki). Hij was met zijn tijd van 40,37 seconden slechts een fractie langzamer dan Deusser.

Super Grand Prix

Door de winst in deze wedstrijd verzekert Scott Brash zich als eerste voor de nieuwe GC Prague Play Offs, die in december verreden worden in Praag. Elke LGCT Grote Prijs winnaar kwalificeert zich voor een plek in deze Longines Global Champions Super Grand Prix.
Brash: “Ik ben heel blij dat ik in de Super Grand Prix mag meerijden. Het is een fantastische wedstrijd voor ons ruiters om als doel te stellen en ik denk dat het heel spannend wordt in Praag, een heel nieuw concept en voor het eerst dat deze wedstrijd indoor is.”
Brash geeft aan dat dit misschien wel het laatste seizoen zal zijn voor Ursula maar omdat het gevoel zo goed was rijdt hij zeker nog meer wedstrijden met haar de komende tijd.

Eric Lamaze

De top-3 ruiters waren de enigen die foutloos wisten te blijven in de barrage. Eric Lamaze reed een snelle ronde met Fine Lady (v. Forsyth FRH) in 37,52 seconden maar moest een springfout incasseren en werd daarmee vierde.

Glock’s London

Gerco Schröder en Glock’s London (v. Nabab de Reve) waren goed op dreef in Mexico. Na een foutloze ronde en een zevende plaats in de Global Champions League van de dag ervoor waren ze ook in de GCT foutloos in de eerste omloop. Een springfout in de barrage met een tijd van 40,83 seconden leverde Schröder uiteindelijk de zesde plaats op. Hij moest de thuisrijder Nicolas Pizarro met Ares (v. Cardento 933) die vijfde werd voor laten gaan.

Leopold van Asten was met VDL Groep Miss Untouchable (v. Chacco-Blue) de snelste vierfouter uit de eerste omloop en werd daarmee negende.