Ga naar hoofdinhoud

Brash leidt wereldranglijst voor derde jaar op rij

Scott Brash met Hello Sanctos. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl
Net als in januari 2014 en januari 2015 staat ook nu de Britse topruiter Scott Brash weer bovenaan de FEI-wereldranglijst. De resultaten van 1 januari tot en met 31 december 2015 tellen mee in de vandaag gepubliceerde ranking.

De nieuwe nummer twee is Simon Delestre. De Fransman stond vorige maand op de vierde plaats. De Amerikaan Kent Farrington is gezakt van de tweede naar de derde plaats. Landgenote Beezie Madden is van de vijfde plaats gestegen naar de vierde positie op de lijst. De Belg Gregory Wathelet is van de zevende naar de vijfde plek geklommen. De Franse Penelope Leprevost is drie plaatsen gezakt en staat nu zesde. De Ier Bertram Allen volgt op de zevende plaats. Mclain Ward (USA) en Christian Ahlmann (DUI) continueren hun achtste en negende plaats. Daniel Deusser maakt de top 10 compleet. De Duitser stond vorige maand op de elfde plek van de ranglijst.

Maikel van der Vleuten is met de negentiende plaats de hoogstgeplaatste Nederlander. Harrie Smolders volgt op de twintigste plaats. Jur Vrieling is de laatste Nederlander in de top 50, hij staat op 47.

Klik hier voor de volledige ranglijst.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.