Selectietraject WK Jonge Springpaarden bekend

Het KWPN Kampioenschap voor jonge springpaarden, dat van 13 t/m 16 augustus wordt gehouden in Ermelo, geldt als selectiemoment voor het Wereldkampioenschap voor Jonge Springpaarden in Zangersheide. De selectie wordt uitgevoerd onder regie van de KNHS, maar wel volgens de regels van de FEI. Deze selectie geldt alleen voor KWPN- en NRPS-geregistreerde paarden.

Vijfjarigen die deelnemen aan het KNHS Kampioenschap moeten een minimale sportstand van M met 2 winstpunten hebben, voor de zesjarigen geldt dat voor de klasse Z en bij de zevenjarigen moet dat ZZ zijn. Het is nog niet bekend hoeveel paarden en worden afgevaardigd naar het WK.

Niet KWPN- of NRPS-geregistreerde paarden

In opdracht van de KNHS wordt van 22 t/m 26 augustus door Stichting Ruitersport de Meierij een selectiemoment georganiseerd voor niet KWPN- of NRPS-geregistreerde paarden. Het wordt gehouden in competitievorm. De eventuele ondersteuning voor wildcardaanvraag kan echter alleen geschieden voor niet KWPN- of NRPS-geregistreerde paarden.

Bron: KNHS

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.