Ga naar hoofdinhoud

Sheikh Ali Al Thani pakt wereldbekerpunten in eigen land

De viersterren wedstrijd in Al Rayyan, Qatar, werd gisteren afgesloten met een wereldbekerwedstrijd. Sheikh Ali Al Thani was met de Holsteiner Carolina 31 (v. Colman) in de tweede ronde oppermachtig en pakte de volle mep wereldbekerpunten. Kamal Abdullah Bahamdan en Athina Onassis werden met hun foutloze ritten tweede en derde.

Zes combinaties gingen in de tweede ronde van start. Alleen de Turk Derin Demirsoy nam met Harry K (v. Carnute) vier strafpunten mee uit de eerste omloop, de andere vijf hadden al een nulronde achter hun naam staan.

Snel en vakkundig

Sheikh Ali Al Thani reed voor eigen publiek de Colman-merrie snel en vakkundig naar de overwinning. Hij bleef ook in de tweede ronde foutloos en zette 43,58 seconden neer, ruim voldoende voor de zege. Kamal Abdullah Bahamdan was bijna drie seconden langzamer met de in Nieuw-Zeeland gefokte, door Katie McVean groot gemaakte Delphi (v. Leo Caylon).

Athina Onassis

Ook Athina Onassis die met nul de tweede ronde in kwam, haalde de tijd niet. De Griekse reed Cinsey (v. Contendro) in 53,35 seconden rustig naar de derde plaats.

De thuisruiters Bassem Mohammed met Argelith Squid (v. Salito) en Ali Yousuf Al Rumaihi op Gunder (v. Thunder van de Zuuthoeve) liepen allebei tegen vier strafpunten aan en werden vierde en vijfde.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.