Ga naar hoofdinhoud

Van Silfhout en Expression onverslaanbaar in Prix St. Georges

Expression, Diederik van Silfhout Foto Melanie Brevink-van Dijk
De Prix St. Georges op Jumping Amsterdam is vanavond gewonnen door Diederik van Silfhout en de KWPN-hengst Expression. Van Silfhout stuurde de Vivaldi-zoon naar 75,132%, waarmee hij een kleine vier procent voorbleef op Emmelie Scholtens en de KWPN-hengst Desperado, eveneens een zoon van Vivaldi. Thamar Zweistra maakte met Oldi 67 het podium compleet door derde te worden.

De KWPN-hengst Expression deed zijn naam eer aan en werd expressief voorgesteld door Diederik van Silfhout. De combinatie reed 75,132% bij elkaar. De drafverruimingen waren een hoogtepunt en de Vivaldi-zoon liep het drafgedeelte met een goede aanleuning door met veel schwung. In de uitgestrekte stap hinnikte de hengst een keer en ontstond er wat spanning, het aanspringen daarna verliep ook niet optimaal. De galopseries waren goed, maar Expression mag daarin nog net iets meer kracht ontwikkelen. Het halthouden aan het begin en einde van de proef verdiend nog wat aandacht.

Opwaarts

Emmelie Scholtens begon haar Prix St. Georges met de KWPN-hengst Desperado zeer sterk. Het beeld was opwaarts en gedragen, de onderdelen in de drafreprise vloeiend en in hetzelfde ritme. De uitgestrekte stap was groot en ontspannen. In de galoptour slopen enkele foutjes. De negenjarige hengst is nog niet volledig bevestigd in de wissels, wat zorgde voor een wat spanning en ietwat scheve wisselseries. In de serie om de drie ontstond een fout. Het percentage kwam uit op 71,288%.

Zweistra

Thamar Zweistra reed een goede proef met haar fijn bewegende Swagman-zoon Oldi 67. De drafreprise verliep vloeiend. Een onvoldoende werd genoteerd voor de keertwending naar links. Ook de pirouette naar links verliep net iets minder fraai dan de pirouette naar rechts. Zweistra reed 71,053% bij elkaar.

Vivaldi’s vallen op

Met twee zonen in de top drie en een zoon op plaats vier, was Vivaldi de hengst van de avond. 70,526% en plaats vierwas er voor Geert-Jan Raateland en Crespo. De Vivaldi-zoon gaf gedurende proef een aansprekend beeld. Het tempo in de draf lag misschien iets aan de hoge kant. De tweede keertwending mocht wat meer gezet zijn en het laatste halthouden was iets abrupt. De galopappuyementen werden mooi uitgevoerd en de eerste pirouette naar links miste iets balans, maar werd goed uitgevoerd en was mooi gezet. De pirouette naar rechts werd iets te vroeg uitgereden.

Spanning

Lynne Maas had haar handen vol aan de iets gespannen Jazz-dochter Electra. Ondanks de spanning liet de merrie zien over goede kwaliteiten te beschikken, zo was de uitgestrekte draf van goede kwaliteit en toonde de merrie mooi gezette pirouettes. In de stap was de merrie ontspannen. De series verliepen foutloos, maar mochten iets losser door het lijf. De combinatie eindigde op plaats vijf met 68,569%.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.