Simon Delestre subliem, Smolders derde

Simon Delestre met Hermes Ryan Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Een sterk deelnemersveld van twaalf combinaties ging de strijd met elkaar aan in de barrage van de CSI5*-W over 1,50 meter op Jumping Mechelen. Simon Delestre zette met Sultan du Château een sublieme barragerit neer en verwees de Belg Jérome Guery naar de tweede plaats. Harrie Smolders eindigde op plaats drie en mocht vanavond voor de tweede keer plaatsnemen op het ereschavot.

Een pittige barrage zorgde ervoor dat de eerste helft van het deelnemersveld in de barrage met vier of meer strafpunten de ring verliet. Vooral de eerste oxer en de dubbelsprong bezorgden veel ruiters moeilijkheden.

Smolders was in het zadel van de ervaren en safe springende Diamant de Semilly-zoon Don VHP Z de eerste die foutloos de finish passeerde. Hij liet 34,59 seconden op de teller noteren, waarmee hij kort de leiding pakte.

Aanvallende rit

Guery verscheen direct na Smolders in de ring en begon zijn rit aanvallend en fietste ogenschijnlijk gemakkelijk door het parcours. Het Belgische publiek bezorgde de ruiter een enorm applaus toen hij Papillon Z (v. Perhaps van Berkenbroeck) foutloos rondstuurde in 31,99 seconden, een tijd die vrijwel onmogelijk te verbeteren leek.

Topvorm

Toch wist Delestre nog iets van die tijd af te snoepen en finishte in 31,71 seconden. De Kannan-zoon Sultan du Château verkeerd in topvorm en begon het parcours gelijk met veel vaart en korte wendingen. In de dubbelsprong had de Fransman het geluk aan zijn zijde en bleven de balken liggen.

Opvallend is het partnerschap tussen Delestre en de tienjarige Selle Français-gefokte ruin, die voorheen werd uitgebracht door Laurent Guillet.

Ervaren Apart

Op plaats vier eindigde Pieter Devos en de Larino-zoon Apart, die met zijn vrouw Caroline Poels-Devos in het zadel al de nodige successen behaalde. Devos reed een zeer snelle rit met de vos, maar zag een balk vallen op het tweede element van de dubbelsprong.

De top vijf werd compleet gemaakt door de Spaanse amazone Pilar Lucrecia Cordon. Ze leek de BWP-merrie Galine la Cour Zichelhof (v. Major de la Cour) rechtstreeks op een podiumplaats af te sturen, maar kreeg een balk op de stijlsprong.

Winnende rit


Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.