Simon Delestre troeft Scott Brash af Update

Simon Delestre, hier met Ryan Des Hayettes Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In de barrage van het Championat of Leipzig, een parcours over 1,50 meter, ging Simon Delestre met de overwinning aan de haal in het zadel van Chadino (zie video hieronder). Als laatste starter in de barrage troefde hij Scott Brash af. De top drie werd compleet gemaakt door Andreas Kreuzer.

Na het basisparcoursen drongen dertien combinaties door tot de barrage, waarvan zes opnieuw foutloos bleven.

Delestre

Als laatste starter wist Delestre wat hem te doen stond. De Fransman stuurde de twaalfjarige Chacco Blue-zoon Chadino gelijk met veel vaart de barrage in en nam korte wendingen wat hem wat tijdwinst opleverde. Hij passeerde de finish foutloos in 41,14 seconden, waarmee hij een fractie van een seconde sneller was dan Brash.

Vloeiende rit

Brash zadelde de Krake Ask-zoon Hello M’Lord, met wie hij een vloeiende barrage reed. De teller stopte uiteindelijk bij 41,31 seconden, genoeg om Kreuzer en de Hannoveraans-gefokte Quick Jumper (v. Quidam’s Rubin) te verslaan.

Atletisch

De top vijf werd verder compleet gemaakt door Pieter Devos met de ervaren Apart (v. Larino) en de Italiaan Alberto Zorzi met de atletische Cornet Obolensky-zoon Cornetto K, de ‘ex’ van Doda de Miranda die van nature snelheid heeft, maar net iets te gemakkelijk door het parcours werd gestuurd.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.