Simon Morssinkhof sluit openingsdag Jumping de Achterhoek af met winst

Simon Morssinkhof met Gines van de Klunderd Foto FotoTrailer

Terwijl de voltallige familie Morssinkhof langs de zijlijn op het puntje van de stoel zit, steepled Simon Morssinkhof als allerlaatste ruiter op de openingsdag van Jumping de Achterhoek met flair naar de overwinning. Het Belgisch neefje van gastheer Eric Morssinkhof won in Vragender de CSI Ommen Prijs, een 1.35m parcours voor junioren met barrage.

“Extra mooi om hier te winnen”, wijst Simon Morssinkhof naar de ooms, tantes en nichtjes op het evenement. Zelfs zijn 12-jarig broertje Viktor rijdt mee op Jumping de Achterhoek en legde zijn eerste 1.15m parcours bij de pony’s foutloos af. De broers Eric, Rolf (vader van Simon) en Stefan groeiden op in Lichtenvoorde en raakten alledrie nauw betrokken met de paardensport, zo ook hun kinderen.

Favoriete wedstrijd

“Je raakt er extra gemotiveerd van om dan te winnen, maar ook omdat m’n vriendin uit Frankrijk hier ook is en meerijdt. Jumping de Achterhoek is mijn favoriete wedstrijd van het jaar. Het is keileuk, al m’n vrienden zijn hier, alles is goed geregeld en de parcoursen zijn mooi gebouwd.”

Eerste individuele overwinning

Hoewel Simon Morssinkhof met Gines van de Klunderd (v. Chatman) deel uit maakte van het Belgisch juniorenteam dat goud won op het EK, pakte hij nu pas zijn eerste individuele overwinning. “Ik ben heel vaak tweede, derde of vierde met haar geworden. Het is best een snel paard, maar ook een speciale. Ze ziet alles, ze is heel alert en heel voorzichtig.”

Laurie Touw

De twee foutloze ritten met Cara Victoria (v. Chacco Blue), die hij tijdelijk overgenomen heeft van zijn zus, leverde Simon een zesde prijs op. “Die ging ook goed. Het was de eerste keer dat we samen een barrage reden. Beste Nederlandse was Laurie Touw op de tweede plaats met Carel van Donderen (v. Acolino). Thibault  Philippaerts uit België werd met de Jumbo Jet-nakomeling Zandigo derde.

Klik hier voor de uitslag.

Bron persbericht www.jumpingdeachterhoek.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.