Simon Morssinkhofs gouden Gines van de Klunderd overleden

Simon Morssinkhofs Gines van de Klunderd is gisteren overleden. De merrie waarmee de jonge Belg team goud won op het EK in Millstreet brak haar been op de wei en moest worden ingeslapen. Ze werd elf jaar oud.

De bijna zeventienjarige Simon Morssinkhof was het afgelopen jaar heel succesvol met de Chatman-dochter Gines. Hoogte punt was het winnen van de gouden medaille met het Belgische team op het EK voor junioren in Millstreet.

Halverwege 2015 nam Morssinkhof de teugels van Gines over van zijn landgenoot Pieter Kenis. Onder Kenis won de merrie Beker van België en was het paar ook op internationaal 1,40m tot 1,50m-niveau actief. Zo wonnen ze onder meer de 2* Grand Prix van Hasselt in 2015.

Bron Horseman.be

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.