Singular LS La Silla weer terug bij eigenaresse Maria Gretzer

Marcus Ehning met Singular LS. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Duitse topruiter Marcus Ehning kreeg vier jaar geleden Singular LS La Silla van Maria Gretzer onder het zadel. De zoon van de Fergar Mail, ook wel bekend als Chapultepec la Silla (v. Laudanum xx) is nu weer terug op Zweedse bodem bij zijn eigenaresse.

De Zweedse amazone Maria Gretzer had de elfjarige hengst Singular LS La Silla, die in Mexico gefokt is op de beroemde La Silla stoeterij, zelf al uitgebracht voor dat hij naar Marcus Ehning vertrok. Onder de Duitser had het paard een succesvolle carrière met topklasseringen in o.a. Barcelona, Bordeaux, Stuttgart en Rome.

Dit jaar kwam de hengst, die ook erkenning heeft bij het KWPN, alleen in actie in Lanaken en Valkenswaard voordat hij naar Zweden terugkeerde. In een persbericht vertelde Maria Gretzer blij te zijn met de thuiskomst van Singular LS La Silla. De hengst gaat de fokkerij dienen, maar Gretzer zal hem ook blijven rijden.

In Zweden is de eerste jaargang van Singular drie jaar en volgens Gretzer zijn de kinderen veelbelovend.

Bron Tidningen Ridsport/Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.