Sjaak Sleiderink miste de topsport en het wereldje

Sjaak Sleiderink, hier met W. Zarah. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Twentse ruiter Sjaak Sleiderink is weer terug aan het front. Twee jaar hield hij de topsport voor gezien, de springruiter uit Denekamp was er wel klaar mee. Maar het begon weer te kriebelen, hij kwam in augustus bij de gebroeders Schröder aan het werk en heeft sindsdien al vier Grote Prijzen op zijn naam staan, waaronder die van Indoor Drachten afgelopen zondag.

De inmiddels 24-jarige Sjaak Sleidink had een succesvolle periode van zeven jaar erop zitten toen hij bij Jeroen Dubbeldam twee jaar geleden stopte. In een interview in Dagblad Tubantia van vandaag vertelt de voormalige Young Riders kampioen: “In de zeven jaar in dienst bij hem, heb ik echt enorm veel van Jeroen geleerd, een betere mentor kun je je niet wensen. Dankzij Jeroen heb ik veel gewonnen, maar bij hem hield het toen door een inkrimping van de stal gewoon op.”

Bouwmaterialengroothandel

Sleiderink ging werken in de bouwmaterialengroothandel van zijn vader in Oldenzaal. “Een leerzame periode”, zegt Sjaak, maar hij begon de topsport en het wereldje er om heen te missen. Hij besloot terug te keren in de springpiste.

Stalruiter bij BWG Stables

Hij liep de broers Ben, Wim en Gerco Schröder tegen het lijf en deed zijn verhaal. “Ik was er niet op uit om bij hen aan de slag te gaan, had daar niet eens aan gedacht, maar een tijdje later vroegen ze of ik stalruiter bij hen wilde worden”, aldus Sleiderink. In augustus trad hij als stalruiter in dienst bij de BWG Stables in Tubbergen.

Vier Grote Prijzen

Dagelijks rijdt Sjaak Sleidering tien paarden van jonge tot oudere, ervaren springpaarden. De trainingen hebben de eerste successen op de wedstrijden al opgeleverd. Vier Grote Prijzen heeft hij inmiddels op zak, met als voorlopig hoogte punt de zege van afgelopen weekend in de Grote Prijs van Drachten met Complemento (v. Contender). “Voor mij echt de bevestiging dat ik de goede keuze heb gemaakt door hier te gaan werken”, zegt hij.

‘Samen met Gerco in Nederlands team’

Sjaak wil geleidelijk de stap omhoog maken. “Mijn ultieme doel is om samen met Gerco naar bijvoorbeeld een wedstrijd in de Nations Cup of ander groot internationaal concours te gaan,” eindigt Sleiderink het interview. “Zo ver is het nog lang niet, maar ik ga daar wel iedere dag keihard aan werken.”

Lees hier het hele interview met Sjaak Sleiderink in Dagblad Tubantia via Blendle.

Bron: Twentsche Courant Tubantia

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.